Woningen hebben een streepje voor bij vastgoedbeleggers

Beleggen in vastgoed is vaak makkelijker dan het lijkt. Je hoeft namelijk niet op zoek te gaan naar spannende projecten in verre landen: dichtbij huis liggen er prima kansen om te beleggen in Nederlandse woningen.

Het grote voordeel van vastgoedbeleggen is dat je je geld in iets heel tastbaars investeert. Een kantoor- of winkelpand kan je aanraken. En je hebt de zekerheid hebt dat het er over tien of twintig jaar nog steeds staat. Dat is nog maar afwachten als je je geld in een veelbelovend technologieaandeel belegt. Bovendien bevind je je als vastgoedbelegger in goed gezelschap. De totale waarde van alle vastgoedbeleggingen wereldwijd komt op maar liefst € 200 biljoen. Dat is een 2 met daarachter veertien nullen.

Keuze te over
Dat enorme bedrag geeft aan dat je heel wat te kiezen hebt. Maar waar moet je beginnen? Het antwoord op die vraag vind je waarschijnlijk sneller als je weet wat je vooral niet wilt. Het klinkt heel interessant als je belegt in kantoren in New York of winkels in London. Maar de kans is groot dat je weinig afweet van alles wat er gebeurt in een stad die honderden of zelfs duizenden kilometers verderop ligt. Bovendien krijg je dan ook te maken met wisselkoersverschillen en andere zaken. In plaats van avontuurlijk te beleggen, kan je je geld ook stoppen in iets wat je goed kent omdat je het overal om je heen ziet: Nederlandse woningen.

Slimme oplossingen op krappe markt
Ferax Vastgoed heeft veel ervaring op deze markt. De onderneming richt zich op het scheppen van woonruimte voor woningzoekenden die het lastig hebben om een voet tussen de deur te krijgen op de krappe markt. Dat doet Ferax vaak door panden te kopen en die te verbouwen. Soms zijn dat oudere appartementen die een opknapbeurt krijgen. Een andere keer is dat een slijterij met dienstwoning, die is omgebouwd tot kleine appartementen waar nu 14 studenten wonen. Met wat creativiteit is heel veel mogelijk. Dat is goed nieuws voor woningzoekenden met een kleine portemonnee – maar ook voor beleggers.

Wat levert het op?
Het is al mogelijk om met een bedrag vanaf €1.000 te investeren in obligaties van Ferax. De onderneming verwacht dat het rendement uit verhuur uitkomt op circa 5%. Voor wie een groter bedrag belegt, komt daar ook nog een deel van de jaarlijkse winst en de winst bij verkoop van het pand bovenop. Bovendien draag je ook bij aan het creëren van grotere kansen voor mensen die anders buiten de boot dreigen te vallen op de Nederlandse woningmarkt.