Anderen betaalbare woningruimte, u de opbrengst

De huizenprijzen zijn in de meeste gemeenten gestegen en zullen waarschijnlijk door blijven stijgen tot 2021. Ondertussen loopt het aantal woningverkopen verder terug. Woningzoekenden – met name starters en jonge studenten – trekken hierdoor aan het kortste eind. De grote vraag naar huur van appartementen, studio’s en kamers maakt investeren in vastgoed nu een verstandige strategie voor renderend beleggen.

Huizenprijzen in Leiden stijgen

Volgens Nu.nl zijn de woningen in Leiden het tweede kwartaal van dit jaar 8,1 procent duurder geworden ten opzichte van vorig jaar. Het aantal verkochte woningen daalde met 7,8 procent. Niet alleen in Leiden, maar in heel Nederland zijn de huizenprijzen de afgelopen twintig jaar flink aan het stijgen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars is er overal een toename te zien in de woningverkopen, terwijl het aanbod van te koop staande woningen verder is gedaald. Veel woningen worden daardoor boven de vraagprijs verkocht.

Investeren in vastgoed geeft een goed rendement

Het is dan ook een goede tijd om tweede woning te kopen als belegging. Vastgoed zal de komende tijd niet in prijs dalen. Als belegger zoek je een ‘veilige’ plek voor je geld met een goed rendement. Die plek is dan ook de verhuur van woningen, want de huur van vastgoed zal de komende jaren stabiel blijven. De bankrente is vrijwel nul, aandelen fluctueren sterk in waarde en de belasting over uw vermogen is vaak meer dan u lief is. Iedereen die een pand in de verhuur heeft, weet dat daarvan het rendement meestal hoger is dan van beleggen in aandelen of het geld op de bank te laten staan. Beleggen in verhuurde woonruimte geeft een stabiel en goed rendement van al snel 8% of meer met overzienbare risico’s en is daarmee een goed alternatief voor sparen of beleggen in aandelen.

U kunt mee investeren met Ferax Vastgoed

U kunt natuurlijk zelf een tweede huis kopen als belegging. U kunt ook samen met meerdere investeerders in panden investeren met een vastgoedfonds als Ferax Vastgoed. Zij beleggen in panden met kamerverhuur en appartementen. Dat doen ze voor beleggers die het gedoe niet zelf willen. De doelgroep is studenten, starters en andere jongeren. Door de spreiding over vele panden en vele huurders maken zij een stabiel en goed rendement van al snel 8% of meer. Ferax keert elk jaar 100% van de winst uit aan de investeerders.